viernes, 14 de enero de 2011

temps de fires

Ja s'apropen, les setmanes trepidants on es solapen les dates de fires nacionals i internacionals de moda, en aquest cas, infantil. Pitti Bimbo, Who's next, Fimi, Play Time.... no està malament si pensem que parlem d'uns 10 dies en total.

Pitti Bimbo és una fira que es fa a la ciutat de Florència, així que ja només per això seria tot un plaer visitar-la. És la fira internacional de referència, on les grans marques escullen participar-hi per presentar les seves col.leccions a nivell mundial. Aquesta és l'edició infantil de la fira Pitti, que també fa en altres dates moda home, moda dona, perfumeria i fins i tot gastronomia.

La història de Pitti es remunta fins als anys 40 quan van començar a aparèixer les primeres empreses de venta italianes a Florència, ja que tot el patrimoni artístic, arquitectònic i cultural provocava que allà existís una gran colònia d'artistes, estudiosos, i també comerciants tant anglesos com americans. A partir d'aquí, va començar a néixer el concepte de fira, lligat al Palazzo Pitti, on feien les passarel.les a partir dels anys 50, a la seva Sala Bianca, que s'acabà convertint en mite de la moda.
A partir dels anys 70 començaren a aparèixer les edicions de Pitti Uomo, i de Pitti Bimbo.

A l'actualitat la fira Pitti Bimbo, es divideix en 8 sectors, segons els diferents "estils de vida": Pitti Bimbo, Sport Generation, Superstreet, BabyWorld, Kids Design, New View, EcoEthic, Apartment.


Who's Next és la fira internacional de moda que es realitza dos cops l'any al centre d'exposicions Paris Porte de Versailles. Amb la finalitat de defensar el disseny, la fira presenta dissenyadors independents i també les grans marques.
La fira Who's Next presenta les col.leccions de cada temporada, i ens dóna la oportunitat de descubrir marques d'accessoris i de roba, així com també s'organitzen desfilades i concursos.
Des de fa unes poques edicions, ha incorporat l'univers infantil a la seva oferta.



La referència nacional de totes aquestes fires és FIMI, la fira de València que  se cel.lebra semestralment a la Fira de València exhibint les col.leccions de moda infantil.
FIMI, la Fira Espanyola de la Moda Infantil neix al 1964 com un sector de la Fira de la Joguina. Al 1967 s'independitza, adoptant un caràcter més internacional.




Per últim trobem la fira Playtime, de París (que ja ha inaugurat edicions a NY i a Tòkio). És una exposició internacional dedicada al món dels nens i a la maternitat. S'ha convertit en un saló obligat en l'àmbit de la moda infantil i de l'univers del nen.
En aquesta fira sempre es troben noves marques amb molt a dir, de les quals millor no perdre'n la pista...










I així, a mode d'apunts, hem passat per les 4 fires que tenim a la cantonada.
Segur que més d'un farà filigranes i passarà per totes.




Ja se acercan, las semanas trepidantes donde se solapan las fechas de ferias nacionales e internacionales de moda, en este caso, infantil. Pitti Bimbo, Who's next, Fimi, Play Time.... no está mal si pensamos que hablamos de unos 10 días en total.

Pitti Bimbo es una feria que se hace en la ciudad de Florencia, así que ya sólo por eso sería un placer visitarla. Es la feria internacional de referencia, donde las grandes marcas escojen participar para presentar sus colecciones a nivel mundial. Esta es la edición infantil de la feria Pitti, que también hace en otras fechas moda hombre, moda mujer, perfumería y gastronomía.

La historia de Pitti empieza en los años 40 cuando empezaron a aparecer las primeras empresas de venta italianas en Florencia debido a que todo el patrimonio artístico, arquitectónco y cultural de la ciudad provocaba que existiera allí una gran colonia de artistas, estudiosos, y también comerciantes tanto ingleses como americanos. A partir de aquí,empezó a nacer el concepto de feria, unido al Palazzo Pitti, donde se hacían las pasarelas a partir de los años 50, en su Sala Bianca, que se acabó conviertiendo en mito de la moda.
A partir de los años 70 empezaron a aparecer las ediciones de Pitti Uomo, y de Pitti Bimbo.

En la actualidad la feria Pitti Bimbo, se divide en 8 sectores, según los diferentes "estilos de vida": Pitti Bimbo, Sport Generation, Superstreet, BabyWorld, Kids Design, New View, EcoEthic, Apartment.


Who's Next es la feria internacional de moda que se realiza dos veces al año en el centro de exposiciones Paris Porte de Versailles. Con la finalidad de defender el diseño, la feria presenta diseñadores independentes y también las grandes marcas.
La feria Who's Next presenta las colecciones de cada temporada, y nos da la oportunidad de descubrir marcas de accesorios y de ropa, así com también se organizan desfiles y concursos.
Desde hace unas pocas ediciones, ha incorporado el universo infantil a su oferta.



La referencia nacional de todas estas ferias es FIMI, la feria de Valencia que  se celebra semestralmente en la Feria de Valencia exhibiendo las colecciones de moda infantil.
FIMI, la Feria Española de la Moda Infantil nace en 1964 como un sector de la Feria del Juguete. En 1967 se independiza, adoptando un carácter más internacional.




Por último encontramos la feria Playtime, de París (que ya ha inaugurado sus ediciones de NY y de Tokio). Es una exposición internacional dedicada al mundo de los niños y de la maternidad. Se ha convertido en un salón obligado en el ámbito de la moda infantil i del universo del niño.
En esta feria siempre se encuentran nuevas marcas que tienen mucho que decir, y de las que mejor no perdáis la pista...


















I así, hemos hecho unos pequeños apuntes de las 4 ferias que se avecinan.
Seguro que más de uno hará flo imposible y pasará por todas.





No hay comentarios:

Publicar un comentario